Verschillende soorten internetverbindingen voor jouw onderneming

Gepubliceerd: May 20, 2021

Het is leuk om een eigen onderneming te hebben, maar het is wel van belang dat je goed het overzicht bewaart over alles wat je moet doen. Als je eigenaar bent van een bedrijf heb je namelijk veel verantwoordelijkheden. Je moet een hoop dingen regelen zodat jij en je werknemers op een goede manier aan de slag kunnen gaan. Het is bijvoorbeeld van belang dat je een goede internetverbinding hebt als je op de zaak bent.

Waarom is een goede internetverbinding belangrijk?

Als je een eigen onderneming hebt, is de kans heel klein dat je geen gebruik maakt van het internet. Het is namelijk zo dat je het internet voor allerlei dingen kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je bankzaken via het internet regelen. Dit is erg handig aangezien je hierdoor niet naar de bank hoeft te gaan. Het is daarnaast erg fijn als je werknemers ook gebruik kunnen maken van een goede internetverbinding. Hierdoor kunnen zij hun werk op een goede manier doen. De verwachting is dat het internet in de toekomst alleen maar meer gebruikt zal worden. Het is daarom van belang om een goede internetverbinding te hebben aangezien je hierdoor zeker weet dat je ook in de toekomst gebruik kunt blijven maken van het internet. Als er in de toekomst meer gegevens verstuurd moeten worden via het internet, is het van belang dat de internetverbinding van je bedrijf snel genoeg is. Het is daarom slim om op dit moment te investeren in een goede internetverbinding zodat deze jaren mee kan.

Een straalverbinding voor je bedrijf

De snelst mogelijke verbinding op dit moment is glasvezel. Het is echter niet op iedere plek mogelijk om direct gebruik te maken van glasvezel. Als je bedrijf in het buitengebied is gevestigd, is de kans groot dat er nog geen glasvezelverbinding is. Vaak is dit te duur om aan te leggen en is het nodig om op zoek te gaan naar een andere verbinding. Daarom kan het slim zijn om een straalverbinding aan te laten leggen. Dit is een draadloze verbinding waarbij er een ontvanger wordt geplaatst op het dak van je bedrijf. Deze staat dan in verbinding met de dichtstbijzijnde zendmast. Hierdoor heb je de snelst mogelijke verbinding als het niet mogelijk is om glasvezel te gebruiken.

Mobiel internet

Het is niet alleen belangrijk dat jij en je werknemers goed bereikbaar zijn wanneer jullie op de zaak zijn, maar het is ook fijn als je op andere plekken internet hebt. Daarom is het slim om te zorgen voor zakelijk mobiel internet waardoor je altijd verbinding hebt met het internet. Als je bijvoorbeeld een bericht krijgt van een klant, kun je dit direct beantwoorden waardoor je zeker weet dat het probleem direct wordt opgelost. Dat is erg fijn aangezien je met zakelijk internet van een goede provider zeker weet dat je altijd bereikbaar bent. Het is slim om niet alleen zelf mobiel internet te nemen, maar er ook voor te zorgen dat je werknemers ook gebruik kunnen maken van het internet op hun telefoon. Dit kan erg handig zijn voor jou als werkgever.

Delen

Van 't blog

Flexibele en betaalbare telecomkeuzes
Flexibele en betaalbare telecomkeuzes

In de dynamische wereld van telecomaanbieders valt Hollandsnieuwe op door zijn eenvoudige en betaalbare aanpak. Als dochteronderneming van Vodafone, gestart in 2011, richt Hollandsnieuwe zich exclusief op sim only abonnementen en prepaid opties, zonder de mogelijkheid om een telefoon bij het abonnement te leveren. Dit artikel neemt je mee door het aanbod van Hollandsnieuwe, van hun voordelige abonnementen tot de unieke manier waarop je deze kunt personaliseren. Ontdek waarom Hollandsnieuwe een aantrekkelijke keuze kan zijn voor jouw mobiele communicatiebehoeften.

Alles wat je moet weten over sim only bij Robin Mobile
Alles wat je moet weten over sim only bij Robin Mobile

In de zoektocht naar een transparante en betrouwbare telecomaanbieder, springt Robin Mobile eruit. Sinds de oprichting in 2012 heeft deze provider zich gericht op het aanbieden van sim only abonnementen met als doel een einde te maken aan de onduidelijkheid die vaak heerst bij telecomproviders. Wat Robin Mobile onderscheidt, is hun heldere communicatie over tarieven en mogelijkheden. Met de betrouwbaarheid van het KPN-netwerk als basis, biedt Robin Mobile goede dekking en internet, al is het met een 3G snelheid. In dit artikel verkennen we de voordelen en opties die Robin Mobile biedt voor jouw sim only abonnement.

Alternatieven bij internetuitval thuis of op kantoor
Alternatieven bij internetuitval thuis of op kantoor

In een wereld waar bijna alles digitaal is, kan een internetuitval thuis of op kantoor voor veel ongemak zorgen. Of het nu gaat om werk, studie, of gewoon voor ontspanning, een stabiele internetverbinding is essentieel. Gelukkig zijn er alternatieven wanneer uw gebruikelijke internetverbinding het laat afweten. Een van de meest effectieve oplossingen is het gebruik van 4G internet.