KPN: Sneller Internet Buitengebied - review

KPN Logo KPN biedt 'Sneller Internet Buitengebied' voor consumenten en ondernemers in een gebied waar de komende zes maanden niet meer dan 30 Mbit/sec downloadsnelheid kan worden bereikt via KPN. Er moet ook genoeg 4G capaciteit en 4G binnenshuisdekking zijn voor het adres. Dit is een aanvulling op een bestaande KPN-internetverbinding. Dat zijn dus een boel voorwaarden, maar KPN zegt dat dit voor zo'n 440.000 adressen interessant kan zijn.

Check hier direct of KPN's 'Sneller Internet Buitengebied' voor jou beschikbaar is »

Voor de volledigheid: Vroegah, vóór 19 januari 2020, was er een heus internet voor het buitengebied met enkel een 4G-modem (Huawei!) zonder koppeling met ADSL. Die is gestopt. Er is alleen een koppeling mogelijk tussen DSL en 4G (de Experiabox v10-modem voor DSL en een Sagemcom 4360 4G-modem)

VOORDELEN KPN:

  • Gratis abonnement in combinatie met een KPN-internetverbinding; het is dus DSL + 4G.
  • Tot 50 Mbit/sec bovenop je huidige snelheid. Down én up. (check je factuur)
  • Gratis 4G modem in bruikleen;
  • Geen datalimiet!

NADELEN KPN:

  • Je moet dus al een KPN-internetabonnement hebben of kunnen afsluiten; er moet een wijkkast zijn.
  • Snelheid is ook afhankelijk van het verkeer op de 4G mast. Smartphone gebruikers krijgen voorrang.
  • 4G werkt niet als de ADSL-verbinding het niet doet. Klappert je ADSL? Dan klappert ook je 4G, helaas.

Check hier direct of KPN's 'Sneller Internet Buitengebied' voor jou beschikbaar is »

Van 't blog

Hoe werkt 4G in het buitengebied?
Hoe werkt 4G in het buitengebied?

Het is heerlijk om buiten de drukte van de stad te leven, maar het gebruik van internet in het buitengebied kan te wensen overlaten. Je wil natuurlijk verbonden blijven met de rest van de wereld, al helemaal als je een bedrijf runt. Dan heb je snel internet nodig, het liefst tegen een schappelijke prijs. 4G internet kan dan de ideale oplossing zijn. Maar wanneer kies je voor 4G en welke opties zijn er?

Verschillende soorten internetverbindingen voor jouw onderneming
Verschillende soorten internetverbindingen voor jouw onderneming

Het is leuk om een eigen onderneming te hebben, maar het is wel van belang dat je goed het overzicht bewaart over alles wat je moet doen. Als je eigenaar bent van een bedrijf heb je namelijk veel verantwoordelijkheden. Je moet een hoop dingen regelen zodat jij en je werknemers op een goede manier aan de slag kunnen gaan. Het is bijvoorbeeld van belang dat je een goede internetverbinding hebt als je op de zaak bent.

Starten als ondernemer: hier moet je op letten
Starten als ondernemer: hier moet je op letten

Het kan een goede keuze zijn om een eigen onderneming te beginnen. Als je dit van plan bent, is het wel van belang dat je goed nadenkt over wat voor bedrijf je wilt starten en hoe je dit gaat doen. Er zijn namelijk veel dingen waar je rekening mee moet houden en daarnaast kunnen er veel dingen misgaan. Daarom is de voorbereiding voor het starten van het bedrijf erg belangrijk om later succes te kunnen behalen.