Starten als ondernemer: hier moet je op letten

Gepubliceerd: Apr 20, 2021

Het kan een goede keuze zijn om een eigen onderneming te beginnen. Als je dit van plan bent, is het wel van belang dat je goed nadenkt over wat voor bedrijf je wilt starten en hoe je dit gaat doen. Er zijn namelijk veel dingen waar je rekening mee moet houden en daarnaast kunnen er veel dingen misgaan. Daarom is de voorbereiding voor het starten van het bedrijf erg belangrijk om later succes te kunnen behalen.

Personeel

Sommige bedrijven beginnen zonder personeel, maar het kan ook erg handig zijn om vanaf het begin een aantal werknemers te hebben. Het is dan wel van belang dat je goed nadenkt over het risico wat je neemt door mensen aan te nemen. Als je bijvoorbeeld een aantal vaste werknemers wilt aannemen, is het van belang dat je hun lonen sowieso kunt betalen. Stel je voor dat je een aantal opdrachten misloopt waardoor je minder werk hebt, ben je nog steeds verplicht om je werknemers uit te betalen. Daarom kan het handig zijn om iemand aan te nemen met een nul-uren-contract. Hierdoor ben je alleen verplicht om ze uit te betalen wanneer ze ook echt hebben gewerkt. Bij een vast contract betaal je de uren die in het contract staan uit, ongeacht of zij hebben gewerkt of niet. Dit is één van de dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een eigen bedrijf begint. Zo voorkom je dat je later financiële problemen krijgt doordat je een aantal vaste werknemers in dienst hebt.

Middelen om te werken

Bij veel bedrijven zijn een hoop middelen nodig voordat zij hun werk goed kunnen doen. Daarom is het van belang dat je voordat je een bedrijf start goed nadenkt over wat je allemaal nodig hebt om je werk goed te doen. Dit is extra belangrijk wanneer je mensen in dienst neemt aangezien zij ook alle middelen moeten hebben om hun werk goed te kunnen doen. Als dit niet het geval is, is het onnodig om mensen in dienst te nemen. Het is sowieso een goed idee om Microsoft licenties aan te schaffen zodat iedereen in ieder geval de mogelijkheid heeft om de programma’s van Microsoft te gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Microsoft Word of Microsoft Excel. Deze programma’s zijn voor vrijwel ieder bedrijf erg handig.

Managed WAN

Het is ook van belang dat er continuïteit in de systemen van je bedrijf wordt aangebracht. Dat wil zeggen dat je ervoor moet zorgen dat je systemen niet vastlopen en dat er zo min mogelijk storingen zijn. Je kunt er dan voor kiezen om een bedrijf in te schakelen wat ervoor zorgt dat dit zo min mogelijk gebeurt. Er zijn verschillende services die je dan kunt aanvragen, maar WAN is voor veel bedrijven het meest geschikt. Het is namelijk zo dat je met deze service zeker weet dat alle processen binnen je bedrijf op een zo efficiënt mogelijke manier gebeuren. Daarom is het voor mensen die een eigen onderneming starten erg handig om eens na te denken over het nemen van WAN.

Delen

Van 't blog

Internet in het buitengebied: wat zijn de opties?
Internet in het buitengebied: wat zijn de opties?

In landelijke gebieden zijn de opties voor een goede vaste internetverbinding vaak beperkt. Woon jij ook in een landelijk gebied? Dan heb je waarschijnlijk vast en zeker wel eens te maken gehad met trage internetverbindingen. Laten we daarom eens bekijken wat de beste internetopties zijn voor deze gebieden: 4G, 5G of misschien toch satelliet? Gelukkig kun je met een sim only nummerbehoud je nummer behouden en eenvoudig overstappen naar een mobiele oplossing. Meer weten? Blijf dan lezen!

Flexibele en betaalbare telecomkeuzes
Flexibele en betaalbare telecomkeuzes

In de dynamische wereld van telecomaanbieders valt Hollandsnieuwe op door zijn eenvoudige en betaalbare aanpak. Als dochteronderneming van Vodafone, gestart in 2011, richt Hollandsnieuwe zich exclusief op sim only abonnementen en prepaid opties, zonder de mogelijkheid om een telefoon bij het abonnement te leveren. Dit artikel neemt je mee door het aanbod van Hollandsnieuwe, van hun voordelige abonnementen tot de unieke manier waarop je deze kunt personaliseren. Ontdek waarom Hollandsnieuwe een aantrekkelijke keuze kan zijn voor jouw mobiele communicatiebehoeften.

Alles wat je moet weten over sim only bij Robin Mobile
Alles wat je moet weten over sim only bij Robin Mobile

In de zoektocht naar een transparante en betrouwbare telecomaanbieder, springt Robin Mobile eruit. Sinds de oprichting in 2012 heeft deze provider zich gericht op het aanbieden van sim only abonnementen met als doel een einde te maken aan de onduidelijkheid die vaak heerst bij telecomproviders. Wat Robin Mobile onderscheidt, is hun heldere communicatie over tarieven en mogelijkheden. Met de betrouwbaarheid van het KPN-netwerk als basis, biedt Robin Mobile goede dekking en internet, al is het met een 3G snelheid. In dit artikel verkennen we de voordelen en opties die Robin Mobile biedt voor jouw sim only abonnement.