4G in een sim only abonnement?

Gepubliceerd: Apr 12, 2021

Wanneer er interesse is in 4G voor thuis of buitenshuis, zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een MiFi router die 4G ondersteund. Een andere mogelijkheid is een sim only abonnement. In sommige situaties is dit een prima oplossing, vooral wanneer het gaat om tijdelijke oplossingen.

Tegenwoordig is 4G in een sim only abonnement heel normaal. In dit artikel lees je meer over dergelijke abonnementen en of ze geschikt zijn voor thuis en buitenshuis.

Sim only abonnementen met internet

Een sim only met internet is tegenwoordig heel gebruikelijk. Mensen kijken vaak juist raar op als je zegt dat je geen sim only met internet hebt. Dit komt doordat we het internet steeds meer gebruiken en afhankelijker zijn geworden. Door je sim only abonnement met internet te gebruiken, kun je zowel thuis als buitenshuis internetten.

Voor thuis

Een sim only met internet voor thuis kan interessant zijn als tijdelijke oplossing. Op de lange termijn is het echter niet geheel geschikt, omdat je snel over je data heen gaat. YouTube filmpjes kijken, gamen en videobellen? Dan ga je zo over je data heen. Zijn er meerdere personen in je huishouden? Je kunt je dan wel voorstellen dat er ontzettend veel data wordt verbruikt.

Een oplossing zou een sim only met onbeperkt internet kunnen zijn, maar dan zit je alsnog met de Fair use Policy. Bovendien zou iedereen thuis dan moeten verbinden met de hotspot van een telefoon. Het kan wel, maar is niet ideaal.

De beste oplossing is een 4G unlimited data abonnement. Dit is een data only abonnement en kun je dus alleen gebruiken om mee te internetten. Het is een geschikte tijdelijke oplossing in meerdere situatie, bijvoorbeeld voor wanneer je thuis even zonder internet zit of als zakelijke oplossing. Je ontvangt een router, waarop tot 32 gebruikers kunnen worden aangesloten. En het belangrijkste: het is onbeperkt internet. Je zit alsnog wel met fair use, maar er zijn geen dag- en maand limieten. Verbruik je echter echt veel (1000 GB per maand of meer), dan zal er contact met je worden opgenomen omdat er een grote kans op netwerk overbelasting bestaat.

Voor buitenshuis

Wat de beste oplossing voor een abonnement met 4G voor buitenshuis is, hangt af van de situatie. Een normaal sim only abonnement met internet voldoet wanneer je alleen op je eigen telefoon gebruik wilt maken van het internet. Het is dus voor jouw eigen persoonlijke verbruik. Dit is dan ook de makkelijkste en goedkoopste oplossing.

Ben je op zoek naar een oplossing voor buitenshuis waar meerderen gebruik van gaan maken, bijvoorbeeld als zakelijke oplossing? Dan is bovengenoemde 4G unlimited data abonnement opnieuw aangeraden. Iedereen kan zorgeloos snel internetten en er hoeft geen rekening te worden gehouden met limieten (zolang het verbruik niet overdreven veel is).

Voor welk abonnement met 4G moet ik kiezen?

De beste abonnementen zijn te vinden door ze te vergelijken. Dit geldt ook voor sim only’s met 4G. De meeste abonnementen bestaan overigens gewoon uit 4G, dus eigenlijk hoef je hier niet op te filteren. Je kunt simpelweg de beste sim only abonnementen vergelijken en voor jouw favoriete abonnement kiezen. Alleen de grotere providers (T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2) bieden momenteel naast 4G ook 5G aan. Tijdens het bestellen kun je echter gewoon voor 4G kiezen.

Er is niet één ‘beste’ abonnement, omdat dit ligt aan de manier waarop jij je abonnement gebruikt. Op basis hiervan kun je een bundel samenstellen en vergelijken op prijs om tot jouw beste sim only (met 4G internet) te komen.

Delen

Van 't blog

Alternatieven bij internetuitval thuis of op kantoor
Alternatieven bij internetuitval thuis of op kantoor

In een wereld waar bijna alles digitaal is, kan een internetuitval thuis of op kantoor voor veel ongemak zorgen. Of het nu gaat om werk, studie, of gewoon voor ontspanning, een stabiele internetverbinding is essentieel. Gelukkig zijn er alternatieven wanneer uw gebruikelijke internetverbinding het laat afweten. Een van de meest effectieve oplossingen is het gebruik van 4G internet.

Hoe kies je een MiFi Router?
Hoe kies je een MiFi Router?

Ook overtuigd dat een MiFi-router handig is? Dan wordt het tijd om er een aan te schaffen. Dit gadget kan een geweldige oplossing zijn als je vaak onderweg bent en altijd toegang tot internet wilt hebben, of als je op vakantie gaat en je eigen internetverbinding wilt meenemen naar je vakantiebestemming of de camping. Met een draagbare MiFi-router kun je overal online gaan, zelfs op plaatsen waar normaal gesproken geen internet beschikbaar is, zoals in de auto, op kantoor, in de achtertuin of op de camping. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een MiFi-router en wat heb je nog meer nodig?

8 Creatieve ideeën om je boodschap over te brengen met buitenreclame
8 Creatieve ideeën om je boodschap over te brengen met buitenreclame

Buitenreclame is nog altijd een fantastische manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Wat je ook nodig hebt, of het nu gaat om het promoten van een product, een merk of een evenement, buitenreclame kan een enorm krachtig middel zijn om je boodschap over te brengen. Maar hoe kun je er eigenlijk voor zorgen dat je opvalt in een wereld die overvol is met reclame? Val op met de onderstaande 8 creatieve ideeën om je boodschap op een originele manier over te brengen!