4G in een sim only abonnement?

Gepubliceerd: Apr 12, 2021

Wanneer er interesse is in 4G voor thuis of buitenshuis, zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een MiFi router die 4G ondersteund. Een andere mogelijkheid is een sim only abonnement. In sommige situaties is dit een prima oplossing, vooral wanneer het gaat om tijdelijke oplossingen.

Tegenwoordig is 4G in een sim only abonnement heel normaal. In dit artikel lees je meer over dergelijke abonnementen en of ze geschikt zijn voor thuis en buitenshuis.

Sim only abonnementen met internet

Een sim only met internet is tegenwoordig heel gebruikelijk. Mensen kijken vaak juist raar op als je zegt dat je geen sim only met internet hebt. Dit komt doordat we het internet steeds meer gebruiken en afhankelijker zijn geworden. Door je sim only abonnement met internet te gebruiken, kun je zowel thuis als buitenshuis internetten.

Voor thuis

Een sim only met internet voor thuis kan interessant zijn als tijdelijke oplossing. Op de lange termijn is het echter niet geheel geschikt, omdat je snel over je data heen gaat. YouTube filmpjes kijken, gamen en videobellen? Dan ga je zo over je data heen. Zijn er meerdere personen in je huishouden? Je kunt je dan wel voorstellen dat er ontzettend veel data wordt verbruikt.

Een oplossing zou een sim only met onbeperkt internet kunnen zijn, maar dan zit je alsnog met de Fair use Policy. Bovendien zou iedereen thuis dan moeten verbinden met de hotspot van een telefoon. Het kan wel, maar is niet ideaal.

De beste oplossing is een 4G unlimited data abonnement. Dit is een data only abonnement en kun je dus alleen gebruiken om mee te internetten. Het is een geschikte tijdelijke oplossing in meerdere situatie, bijvoorbeeld voor wanneer je thuis even zonder internet zit of als zakelijke oplossing. Je ontvangt een router, waarop tot 32 gebruikers kunnen worden aangesloten. En het belangrijkste: het is onbeperkt internet. Je zit alsnog wel met fair use, maar er zijn geen dag- en maand limieten. Verbruik je echter echt veel (1000 GB per maand of meer), dan zal er contact met je worden opgenomen omdat er een grote kans op netwerk overbelasting bestaat.

Voor buitenshuis

Wat de beste oplossing voor een abonnement met 4G voor buitenshuis is, hangt af van de situatie. Een normaal sim only abonnement met internet voldoet wanneer je alleen op je eigen telefoon gebruik wilt maken van het internet. Het is dus voor jouw eigen persoonlijke verbruik. Dit is dan ook de makkelijkste en goedkoopste oplossing.

Ben je op zoek naar een oplossing voor buitenshuis waar meerderen gebruik van gaan maken, bijvoorbeeld als zakelijke oplossing? Dan is bovengenoemde 4G unlimited data abonnement opnieuw aangeraden. Iedereen kan zorgeloos snel internetten en er hoeft geen rekening te worden gehouden met limieten (zolang het verbruik niet overdreven veel is).

Voor welk abonnement met 4G moet ik kiezen?

De beste abonnementen zijn te vinden door ze te vergelijken. Dit geldt ook voor sim only’s met 4G. De meeste abonnementen bestaan overigens gewoon uit 4G, dus eigenlijk hoef je hier niet op te filteren. Je kunt simpelweg de beste sim only abonnementen vergelijken en voor jouw favoriete abonnement kiezen. Alleen de grotere providers (T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2) bieden momenteel naast 4G ook 5G aan. Tijdens het bestellen kun je echter gewoon voor 4G kiezen.

Er is niet één ‘beste’ abonnement, omdat dit ligt aan de manier waarop jij je abonnement gebruikt. Op basis hiervan kun je een bundel samenstellen en vergelijken op prijs om tot jouw beste sim only (met 4G internet) te komen.

Delen

Van 't blog

Internet in het buitengebied: wat zijn de opties?
Internet in het buitengebied: wat zijn de opties?

In landelijke gebieden zijn de opties voor een goede vaste internetverbinding vaak beperkt. Woon jij ook in een landelijk gebied? Dan heb je waarschijnlijk vast en zeker wel eens te maken gehad met trage internetverbindingen. Laten we daarom eens bekijken wat de beste internetopties zijn voor deze gebieden: 4G, 5G of misschien toch satelliet? Gelukkig kun je met een sim only nummerbehoud je nummer behouden en eenvoudig overstappen naar een mobiele oplossing. Meer weten? Blijf dan lezen!

Flexibele en betaalbare telecomkeuzes
Flexibele en betaalbare telecomkeuzes

In de dynamische wereld van telecomaanbieders valt Hollandsnieuwe op door zijn eenvoudige en betaalbare aanpak. Als dochteronderneming van Vodafone, gestart in 2011, richt Hollandsnieuwe zich exclusief op sim only abonnementen en prepaid opties, zonder de mogelijkheid om een telefoon bij het abonnement te leveren. Dit artikel neemt je mee door het aanbod van Hollandsnieuwe, van hun voordelige abonnementen tot de unieke manier waarop je deze kunt personaliseren. Ontdek waarom Hollandsnieuwe een aantrekkelijke keuze kan zijn voor jouw mobiele communicatiebehoeften.

Alles wat je moet weten over sim only bij Robin Mobile
Alles wat je moet weten over sim only bij Robin Mobile

In de zoektocht naar een transparante en betrouwbare telecomaanbieder, springt Robin Mobile eruit. Sinds de oprichting in 2012 heeft deze provider zich gericht op het aanbieden van sim only abonnementen met als doel een einde te maken aan de onduidelijkheid die vaak heerst bij telecomproviders. Wat Robin Mobile onderscheidt, is hun heldere communicatie over tarieven en mogelijkheden. Met de betrouwbaarheid van het KPN-netwerk als basis, biedt Robin Mobile goede dekking en internet, al is het met een 3G snelheid. In dit artikel verkennen we de voordelen en opties die Robin Mobile biedt voor jouw sim only abonnement.